Tjejer måste armbåga sig in

”Sorgligt långt kvar för jämställdheten” är rubriken på ett inlägg från Sydsvenskan, där man skriver om kvinnor i arbetslivet. Och det är en sorglig artikel att läsa, eller krönika kanske man ska säga. Och speciellt slutet av texten är intressant, och slående – trots att den fakta som skrivs är hemsk:

Ännu värre blir det i december, när Dagens Industri håller stor innovationskonferens. Man skulle kunna tro att innovation är ett tema där det finns gott om kvinnor att lyssna på, men inte i den rosa affärstidningens värld. Elva av elva talare är män. Sorgligt, var ordet.

Sorgligt ja.Men det är när man ser på fakta som denna, när det blir svart på vitt hur några kvinnor det finns i näringslivet, som man blir taggad på att göra någonting åt saken. Som kvinna måste du vässa armbågarna, och ja, det är synd att det behövs men dessvärre är så fallet. En sak som är smart att satsa på är fonder. Det är någonting som är på väg upp, och har man koll på fonder kan man säkerställa mycket i livet. Ett tips är att kika in på spiltanfonder.se som enkelt och effektivt hanterar fonder, och visar på hur sunt förnuft räcker långt. Man måste kämpa lite extra till skillnad från männen, och man kan som kvinna nästan alltid vara säker på att aldrig glidit fram på en räkmacka. Det är inte männens fel, inte heller någon annans fel. Det är så samhället ser ut nu, och det är därför vi kvinnor måste kämpa – för att förändra samhället och se till att det är en självklarhet att det på scenen står minst lika många kvinnliga talare som män. Det är någonting alla gynnas av!

Scroll to top