Linkedin på smartphone

Marknadsför dig och visa att du finns

Att starta eget företag har länge varit ett mansdominerat karriärsval. Men nu knappar kvinnorna sakta in, och allt fler kvinnor ser positivt på eget företagande. Att ta steget och verkligen ge sig ut på arbetsmarknaden som sin egen arbetsgivare är modigt, och man behöver veta hur man ska marknadsföra sig. Ofta är det stor konkurrens och slagsmål om jobben, särskilt om du jobbar i en populär bransch. Men med lite marknadsföring, ett brett kontaktnät och en stor portion självförtroende kommer du att komma långt!

 

 ”Andelen företagare bland kvinnor har ökat mer eller mindre kontinuerligt sedan november 2006.”(läs mer här)

2635622-female-architect-blueprints-smiling-hold

Beroende på vilken bransch du verkar i behövs olika sätt för att visa att du finns. Att marknadsföra sig via sociala medier är idag väldigt effektivt för den som vill nå privatpersoner. Tyvärr har inte så värst många småföretagare förstått detta, men desto större anledning att just du tar plats och visar att du finns där.

En annan metod för att marknadsföra sig är att skaffa reklamprodukter som pennor, anteckningsblock, godis, muggar och väskor som du kan ge bort och visa upp när du har kundmöten. Sådana produkter, och väldigt mycket mer, kan du beställa på Axonprofil.se.

En framgångsrik egenföretagare, och speciellt kanske alla kvinnor där ute, vet att det lönar sig att visa att man finns och att man är angelägen att jobba. Det lönar sig också att ha ett bra självförtroende när man försöker skaffa sig jobb och nya kunder. Så skapa ett riktigt bra rykte kring dig och ditt företag, få folk att minnas ditt företagsnamn och företagslogga. Visa att du tar dig själv på allvar och tror på dig själv, för då kommer alla andra också att göra det.

Scroll to top