Kvinnlig chef på svenska Google

Jämställdhet är något som ofta diskuteras när det kommer till personer i ledande positioner, och det är något som sökjätten Google nog tänkt på – nya Sverigechefen är nämligen en kvinna.

”I höstas berättade Resumé att Anders Berglund lämnade jobbet som Sverigechef på Google efter mindre än två år. Sedan dess har rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågått, och nu har de hittat rätt person i de egna leden.” läs mer här.

Tidigare har vi skrivit om hur viktigt det är att rekrytera jämställt till arbetsplatsen, och det är något som sökjätten Google tagit vara på när de rekryterade sin nya Sverigechef. Denne hittade man nämligen i de egna leden och anslöt till företaget redan 2014 – nämligen Anna Wikland som under de senaste åren arbetat med Googles kunder inom handel och telekom. Nu har hon dock fått kliva upp några steg i karriären och kommer sköta bolagets verksamhet i Sverige, efter att hon kommer tillbaka från sin pågående mammaledighet förstås och den pågår fram tills april.

Ser fram emot sitt nya uppdrag

I en intervju med tidningen Resumé, som citatet ovan också kommer från, säger hon att det som lockade henne att söka tjänsten som Sverigechef grundas i tre saker. Först att hon ska få fortsätta arbeta i ett så bra team som svenska Google utgörs av, nummer två att hon ska få möjlighet att ytterligare stärka teamet och sist men inte minst att hon ser fram mot att fortsätta arbeta med den digitala utvecklingen för Google och dess kunder. Dessutom är det inte bara hon som ser fram emot att få tillträda, även chefen för Google i norra Europa Peter Friis säger till tidningen att hon med sin kompetens, ledarskapsförmåga och härliga personlighet gör att man från Googles sida är oerhört glada att hon tagit uppdraget. Så allt man kan säga nu är: Grattis Anna!

Scroll to top