kvinna och man vid dator

Facebookchef i tårar för jämställdhet

Sheryl Sandberg är en av världens rikaste kvinnor, både räknat i pengar och i makt. Det som vi har sett av henne har handlat mycket om Google och Facebook då hon är ledande chef för operationen. I dagarna var hon inbjuden gäst på konferens i Peking för kvinnliga företagare. Där berördes hon så mycket av det hon såg att hon fick tårar i ögonen. Det som berörde henne var det arbete som kvinnorna i Lean In jobbar för, jämställdhet.

Läs hela artikeln här

 

På en konferens i Peking samlades kvinnorna från Lean In, en gruppsluten till kvinnor och som har ett ämne som berör många. Jämställdhet för världens kvinnor, i samhället men också i arbetslivet. Kvinnor som sitter på samma tjänster tjänar fortfarande mindre än män generellt. Detta upprör många och engagerar andra till att jobba mot ett mer jämställt samhälle. I den planen finns Sheryl Sandberg, en av världens mäktigaste kvinnor. Hon säger att man inte ska poängtera att man är kvinna i affärssammanhang eftersom den andra personen då kan börja fokusera på det. Trots det har hon hållit tal om hur det är att vara kvinna på toppen.

Konferens i Sverige om jämlikhet

Vi kunde se ett mindre antal deltagare som dök upp på en svensk version av en konferens för jämställdhet. Intresset var lågt och trots flera givande seminarier så var intresset svalt. Vi har flera fina gårdar som skulle kunna mana till ett större intresse som Ästad Gård där de bjuder in till konferens:

Det går utmärkt att arrangera ett toppmöte med förtroliga samtal på Ästad Gård. Här finns avskildhet och moderna möteslokaler för upp till 200 deltagare, men också möjlighet att hitta på något extra när arbetsdagen är över.(konferens kan du läsa om här)

Det är även viktigt att vi skapar ett intresse för kvinnors rätt, inte minst i näringslivet. Att ha ett eget företag är tillräckligt svårt som det är och därför kan det vara skönt att känna att man har stöd av likasinnade och personer som gått igenom eller går igenom liknande situationer. Det kan vara att man är en minoritet på arbetsplatsen och känner att man sticker ut som kvinna och så vidare.

Scroll to top