En kvinna mitt i arbetslivet

Det spelar ingen roll vilken bransch man än har valt att göra karriär inom, man vill alltid att det ska gå så bra som det bara kan, och att man ska trivas så bra som det bara går! Inget som kommer som en chock direkt egentligen, men ibland kan det vara mycket svårare att uppnå än vad man kanske tror, särskilt om man är kvinna, tyvärr. 

07s02-ledare-779
Klicka på bilden för att läsa mer om ojämställdheten med lönerna!

Att komma ut i arbetslivet är något som många längtar efter, och senast idag så kunde vi på svenska.yle.fi läsa om Elisabeth som kom från ingenstans, och verkligen lyckades. Något som många drömmer om när de tänker på hur deras arbetsliv ska se ut, även om det såklart får ta lite längre tid innan man kan kalla sig själv för framgångsrik, om det nu när något som krävs. För egentligen handlar det inte alltid om att nå ett långsiktigt mål på så kort tid som möjligt, utan trivas på vägen dit och ha roligt och utvecklas allt mer för varje dag som går. Precis så som man egentligen vill att det ska se ut här i arbetslivet, och såklart att lönen ska utvecklas i samma takt som en själv.

Att vara kvinna i dagens arbetsklimat är inte enkelt alla gånger, hur duktig man än är. För fortfarande är det ständigt en nyhet att män tjänar mer än kvinnor, och även om det skett förbättringar inom vissa områden så är det fortfarande en otroligt lång väg kvar att gå. Som tur är så finns det ingen som kommer ge sig förrän vi nått jämställdheten, men ofta så kan det kännas riktigt tröttsamt. Ett tips på något som är bra är då att prata med till exempel edgehr som är experter på det där som kallas lönevågen. De är fullkomliga experter på det där med lön och ojämställdhet, och har stor förståelse för en kvinna mitt i arbetslivets situation. Med deras guide och bollande så kan det genast kännas bättre, och man får lite klarare för sig hur lagen ser ut och vilka rättigheter som man faktiskt har. Något som minst sagt är toppen att ha i bagaget när det är dags för nästa lönesamtal, om vi säger så!

Scroll to top