Dags att starta eget

Att starta ett företag är ingenting som man gör över en natt. Det är en process som tar tid och det kan lätt vara svårt att få företaget att gå runt i början. Det är däremot ingenting som ska skrämma dig som vill starta eget. Istället bör du våga chansa och göra allt i din makt för att lyckas. Sanningen är ju att många andra har lyckats – så varför skulle inte du lyckas?

Kolla på Skatteverket

Det finns många chanser att du ska lyckas med en egen firma, oavsett vad det är du riktar in dig på. Det viktiga är bara att du har koll på alla bitarna, och vet hur du går tillväga. Mycket av hur man drar igång en egen firma hittar du på Skatteverkets hemsida. Där står allt du behöver veta och du hittar också diverse länkar som tar dig till de sidor som du faktiskt påbörjar företaget på.

Starta-eget bidrag och lån till uppstart av företag

Sen är det så klart mycket som måste ordnas för att man ska lyckas med det nystartade företaget. Betydligt svårare blir det om en är arbetslös när man startar eget. Det alternativ som finns då för att ha råd att komma igång är ”starta eget-bidrag”, någonting som dock inte alltid är lätt att få. Läs gärna mer om det på Arbetsförmedlingens hemsida, så ser du om du har möjlighet att få del av det bidraget. Du kan också få lån via diverse banker för att komma igång med företaget. Sen ska man också komma ihåg att det inte alltid behövs så mycket pengar som man tänker, utan att det går att starta eget på en låg budget. Kanske räcker det med att ta ett sms lån för att komma igång med firman? Det får du ut snabbt, och om det är en mindre summa kommer du också kunna att betala av den ordentligt därefter. Det gäller dock att se till den effektiva räntan, så att det inte blir allt för dyrt med lånet.

Skaffa en mentor och inspireras

Sedan finns det självklart också mängder av bra råd om hur du lyckas med att starta eget. Några exempel på hur du lyckas är att skaffa en mentor som motiverar dig och hjälper dig i tuffa situationer. En annan idé är att kolla efter inspiration från andra som lyckats starta eget. Det finns mycket att finna bara genom att söka på internet och kolla runt på diverse forum. Att använda sig av internet är förövrigt också viktigt när det kommer till marknadsföring av ditt företag. Oavsett vad det är för bransch du ska ge dig in i, är det viktigt att meddela vänner och bekanta, så att de sprider informationen att du finn där ute – redo för att arbeta och tjäna pengar. Lycka till!

 

Speciellt kvinnor är tveksamma till att ta steget och våga satsa på sin dröm om ett eget företag. Var inte rädd för detta, utan ta din plats – oavsett om du är man eller kvinna.

Scroll to top