Byt jobb, få bättre lön

Det finns manga olika sätt att höja sin lön på, men det mest effektiva sättet är att byta jobb och det kan vara något som varje karriärsdriven kvinna bör tänka över – kvinnors löner höjs nämligen mer nu än någonsin förr och framförallt syns detta vid ett jobbyte.

“För första gången på tio år knaprar kvinnorna in på männens löneförsprång. Under de senaste två åren ökade kvinnornas löner mer, både i procent och rena kronor.” så inleds en artikel hos Dagens Nyheter som berättar om hur kvinnors löner ökar som aldrig förr.

Du som är kvinna, sugen på att klättra i karriären och vill höja din lön bör verkligen kolla in alla lediga jobb på Careerbuilder.se och se om det där finns något som passar dig och dina meriter. Varför då? Jo, för just nu är kvinnors löner på väg till ett riktigt uppsving. LO har nämligen gjort en sammanställning av lönestatistik från SCB och denna visar goda siffror. Mellan åren 2015-2016 har lönerna ökat mer för kvinnor än vad de har gjort för männen – och det räknat både som procent och i kronor. Det är första gången sedan åren 2007-2008 skriver Affärsvärlden.

Höj lönen när du byter jobb

Vad innebär detta i praktiken? Till Sveriges Radio säger Anders Berg som är ordförande för LO mellersta att skillnaden mellan kvinnor och mäns löner fortfarande är stor. Men även att just kvinnors löner ökat mer än männens löner är något som inte hänt på tio år. Läst mellan raderna förstår man snart att detta alltså är något riktigt spektakulärt. Så den kvinna som är sugen en chans till löneökning ska alltså inse att tiden är nu – och det är så mycket enklare att få höjd lön när man byter jobb och företag än när man försöker höja lönen i sin befintliga tjänst. Så vad väntar du på? Byt jobb och få högre lön!

 

Scroll to top